Stiri in revista Go4it - vineri 06 decembrie 2019
din data:
Stiri in revista Go4it - vineri 06 decembrie 2019
Samsung Galaxy Fold a ajuns în România - unboxing şi impresii (VIDEO) (Telefoane mobile) - 06 dec 2019
După lungi aşteptări, Samsung Galaxy Fold a ajuns şi în România. Astăzi, telefonul se află în redacţia Go4it şi a venit la pachet cu experienţa completă de „cumpărare” pe care o vor primi şi cei care se încumetă să cumpere un telefon de 2.000 euro. Întrucât este un telefon mai special, acesta a fost livrat personal de un reprezentant Samsung, care ne-a arătat care sunt bunele practici pentru utilizarea Galaxy Fold şi care sunt funcţiile sale cele mai interesante.
Galaxy Fold - ce se găseşte în cutie
După o scurtă sesiune de „training”, am resetat telefonul, l-am ambalat frumos exact ca din fabrică şi am pus de un unboxing, întrucât experienţa este cumva diferită faţă de cea a altor telefoane. Galaxy Fold este livrat într-o cutie destul de mare, în care se regăseşte telefonul pliabil, un încărcător de 10W (cam lent pentru 2019, mai ales când Galaxy Note10 deja este livrat cu un încărcător de 25W), cablu de încărcare şi o pereche de căşti. Dar căştile nu sunt cele obişnuite pe fir de la AKG, ci sunt Galaxy Buds, modelul true wireless de la Samsung, lansat simultan cu Galaxy S10.
Samsung a pus multiple avertismente pentru utilizatori în cutia lui Galaxy Fold, pentru a descuraja abuzul ecranului pliabil. Cei care cumpără acest telefon trebuie să ştie că ecranul se poate zgâria mai uşor, că nu trebuie apăsat prea tare, că telefonul nu este rezistent la apă şi praf şi că include magneţi, deci nu ar trebui să fie pus într-un buzunar cu carduri de credit, întrucât acelea s-ar putea demagnetiza.
Galaxy Fold - construcţie premium
Din punct de vedere al construcţiei, Galaxy Fold este un telefon premium, în adevăratul sens al cuvântului. Balamaua pare să fie foarte rezistentă şi ţine telefonul complet plat pe parcursul utilizării. Magneţii lipesc cele două laturi pliabile ale ecranului şi le ţin foarte bine în loc, în timp ce rama metalică şi panourile de sticlă exterioare conferă o robusteţe pe care nu prea o vedem pe telefoanele Samsung, care par de obicei să fie obiecte mici, subţiri şi fragile. De altfel, la peste 260 de grame, Galaxy Fold este aproape la fel de greu precum două telefoane.
Ecranul exterior va fi probabil cea mai puţin folosită componentă a acestui telefon, întrucât totul este parcă prea mic. Samsung pare să creadă că utilizatorii vor răspunde la un mesaj rapid sau vor răspunde la telefon în acest mod, însă pentru rularea de aplicaţii „serioase”, vor deschide ecranul pliabil. Adevărul este că fiind un ecran atât de mic şi înghesuit, probabil că majoritatea utilizatorilor vor folosi tot ecranul principal pentru mesaje text şi chiar pentru realizarea de fotografii.
Galaxy Fold - cum se prezintă ecranul pliabil
Ecranul pliabil al lui Galaxy Fold este într-adevăr impresionant odată ce apuci să te joci cu el, chiar dacă nu afişează o rezoluţie extrem de mare. Acesta este extrem de subţire şi aproape că atingi direct ecranul, nu o protecţie din sticlă groasă, cum se întâmplă la alte modele. Tot ce stă între deget şi panoul OLED flexibil este o peliculă transparentă din plastic, care este ceva mai rezistentă şi mai plăcută la atingere decât mă aşteptam iniţial. Aceasta face degetul să alunece într-o manieră similară cu sticla, fiind în acelaşi timp pliabil.
Da, există o dungă pe centrul dispozitivului, dar aceasta este deranjantă doar dacă te uiţi la ecran dintr-un unghi care să facă lumina să se reflecte în acea zonă. Atunci când te uiţi direct din faţă, această cută este practic invizibilă. Şi nici la atingere nu se simte decât foarte puţin în anumite zone.
Totuşi, această peliculă de plastic este totodată şi cel mai mare dezavantaj al lui Galaxy Fold. Aceasta se poate zgâria, iar şocurile nu pot fi absorbite de un plastic atât de moale. Astfel, orice impact poate duce la deteriorarea ecranului, operaţiune de raparaţie care nu este deloc ieftină. Samsung oferă tuturor clienţilor care cumpără Galaxy Fold o reparaţie la un preţ promoţional, inclusiv în România, în cadrul service-urilor autorizate în primul an de utilizare. De asemenea, există un serviciu non-stop de suport, inclus în garanţia premium a telefonului. Reprezentanţii Samsung spun că Galaxy Fold va putea fi reparat inclusiv la noi în ţară pe loc la service-ul autorizat.
Voi reveni în câteva zile cu un review complet al noului Samsung Galaxy Fold.
(...) Cuvinte cheie: , , , , Subiecte asemănătoare:» » » » » Articol original - , de pe site-ul citeste mai departe
Citeste | Deschide in pagina noua |
„The Winter is Coming” este o expresie folosită frecvent în ultimul timp, dar este relevantă mai ales în această perioadă a anului. Chiar dacă nu a venit încă zăpada în toată ţara, este important să începem să ne pregătim şi pentru iarnă. Iar unul dintre subiectele principale este .
Anvelopele de vară au performanţe mai slabe atunci când sunt folosite pe temperaturi scăzute şi pe drumuri umede sau cu zăpadă şi nu oferă aceeaşi siguranţă. Prin urmare, când eşti la volan, atunci când duci copilul la grădiniţă, mergi la cumpărături sau la serviciu, ar trebui să fii echipat corespunzător cu anvelopele potrivite. Nu trebuie să aşteptaţi prima ninsoare pentru a vă schimba pneurile, este prea târziu şi riscaţi să aşteptaţi mai mult la coadă la atelierele de service auto.
Calitatea drumurilor pe care călătorim de obicei, topografia, tipul de anvelope, tipul de maşină şi experienţa şoferului sunt factori suplimentari pe care trebuie să-i luăm în considerare atunci când schimbăm anvelopele. Dar înainte de a le schimba, ar trebui să verificaţi starea produselor pe care doriţi să le folosiţi. Specialiştii vă recomandă să cereţi ajutorul atelierelor profesionale de service auto, cum ar fi reţeaua Premio, care are peste 35 de locaţii. Angajaţii vor verifica calitatea anvelopelor dumneavoastră. - dacă sunt deteriorate, fisurate sau pur şi simplu prea vechi pentru a fi folosite. Ajutorul unui specialist vă poate fi de folos şi la cumpărarea unui set nou de pneuri.
Cum să alegi anvelopele potrivite
Atunci când alegem calitatea anvelopelor, nu ar trebui să facem economie, deoarece este vorba despre siguranţa noastră şi a familiei. Când cumpăraţi anvelope, ar trebui să luaţi în considerare, în special, potrivirea lor în funcţie de tipul vehiculului şi de obiceiurile voastre la volan - aceşti factori care au o influenţă importantă asupra uzurii anvelopelor. Dacă nu sunteţi sigur ce anvelope să alegeţi, care dintre ele ar fi potrivite pentru zona urbană şi care pentru călătoriile lungi, puteţi întreba un expert Premio.
Etichetele cerute de legislaţia Uniunii Europene ne pot ajuta, de asemenea, să alegem anvelopele. Acestea conţin informaţii despre parametrii de siguranţă şi caracteristicile de mediu ale fiecărei anvelope. Aceste etichete ne ajută să comparăm tracţiunea anvelopelor pe o suprafaţă umedă, consumul de combustibil şi zgomotul. De exemplu, dacă conduci frecvent şi mergi în călătorii lungi, ar trebui să alegi o anvelopă din cea mai mare clasă de eficienţă a combustibilului.
Eficienţa combustibilului este definită între A (cea mai mare, culoarea verde) şi G (cea mai mică, culoarea roşie). Diferenţa dintre A şi G este dată de eficienţa consumului de combustibil, de până la 7,5%. De asemenea, călătoriile mai lungi presupun şi viteze mai mari şi atunci rezultă o distanţă mai mare de frânare şi o uzură mai rapidă a anvelopelor. După cum se poate observa, felul în care conducem este influenţat de mulţi factori, de aceea este recomandat să apelăm la un service profesional pentru a ne asigura că folosim anvelopele potrivite, în condiţiile potrivite.
Programa schimbarea anvelopelor online
Având în vedere numărul tot mai mare de cerinţe ale clienţilor, service-urile auto oferă ateliere practice care încearcă să vină în ajutorul lor. Atelierele din cadrul Premio oferă posibilitatea de a programa schimbarea anvelopelor (chiar şi online), dar şi de a face alte tipuri de verificări şi servicii de siguranţă pentru maşina voastră. În plus, şoferii care nu vor să aştepte, îşi pot lăsa anvelopele şi jantele la service.
După înlocuirea orificiilor de ventilare şi echilibrare, roţile pot aştepta să fie schimbate la momentul potrivit, iar conducătorii auto se pot concentra pe alte detalii pentru a completa setul de iarnă. Atunci când alegeţi un atelier pentru schimbarea anvelopelor, merită să verificaţi ce servicii puteţi obţine acolo. De exemplu, atelierele Premio oferă servicii adiţionale rapide. Prin urmare, la o schimbare a anvelopelor, se pot face reparaţii rapide, cum ar fi geometria roţilor, schimbarea plăcuţei de frână, schimbul de ulei, înlocuirea bateriei, etc. Tot atunci, tehnicianul va efectua aşa-numitul „Premio Check” - o verificare gratuită a maşinii, în urma căreia clienţii primesc o listă cu potenţialele reparaţii necesare.
Premio are 35 de puncte de service
Premio dispune la ora actuală de 35 de puncte de service în toată România, având disponibile ateliere de înaltă calitate, unde anvelopele pot fi schimbate, dar oferă şi servicii rapide precum verificarea şi schimbarea sistemelor de evacuare, frânare sau schimb de ulei. Reţeaua Premio a fost parte din reţeaua gigantului american Goodyear încă de la înfiinţare. De aceea, în punctele de service din România, se găsesc în principal anvelope de la brandurile Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava şi Dębica, dar nu în mod exclusiv. Includem mai jos o hartă a României cu locaţiile noastre şi numele partenerilor.
Promoţie
Anul acesta Premio oferă o oportunitate uimitoare. Să pleci la drum liniştit, fără griji pentru anvelope. Cu oferta de garanţie extinsă pentru fiecare achiziţie a unui set de anvelope de 16 inch sau mai mari, pentru toate mărcile (Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda), nu trebuie să vă mai faceţi griji pentru deteriorarea anvelopei.
Premio vă propune oferta Garanţiei Extinse pentru a vă schimba anvelopa deteriorată. Oferta este valabilă până la sfârşitul anului, iar garanţia este disponibilă timp de un an după înregistrarea pe platforma online dedicată promoţiei.
Premio a celebrat 10 ani de prezenţă în România
Anul acesta Premio a celebrat 10 ani de prezenţă în România. 10 ani de progres şi succes care au dus la construirea unei reţele de calitate, orientată către nevoile tale. Nevoile unui client extrem de exigent, care îşi doreşte un atelier modern, care nu face rabat de la calitate şi doreşte să ţină pasul cu tendinţele lumii.
(...) Cuvinte cheie: , Subiecte asemănătoare:» » » » » Articol original - , de pe site-ul citeste mai departe
Citeste | Deschide in pagina noua |
Google Maps îmbunătăţeşte modul de navigare non-auto, oferind sugestii de rute care evită străzile prost iluminate (Aplicatii) - 06 dec 2019
Google Maps este una dintre cele mai populare soluţii pentru orientare în interiorul oraşelor, aplicaţia oferind detalii folositoare despre traseul şi punctualitatea mijloacelor de transport în comun, foarte utile pentru naveta zilnică.
Aplicaţia este constant îmbunătăţită, iar acum se pare că Google lucrează la introducere unui nou parametru în calcularea rutelor, care o va face mai sigură pentru persoanele care călătoresc noaptea.
Problematice mai ales pe timp de noapte, traseele străbătute pe jos sau cu bicicleta ar trebui să devină puţin mai sigure în viitorul apropiat.
Exceptând situaţiile în care te afli într-un loc familiar şi cunoşti deja cele mai bune străzi care te pot duce de la A la B fără să-ţi pui în pericol siguranţa, folosirea Google Maps pentru orientare poate fi riscantă, o rută aparent rapidă direcţionându-te pe străzi prost amenajate şi slab circulate de alţi pietoni, ceea ce în sine reprezintă un semnal de alarmă.
Începând cu versiunea 10.31.0 beta a aplicaţiei Google Maps, calcularea rutelor va ţine cont şi de „calitatea” traseului străbătut, favorizând străzile cu iluminare bună.
Deşi nu se ştie când va fi adăugată noua funcţionalitate în versiunea oficială Google Maps, investigaţiile făcute de membrii ai forumului XDA Developers asupra codului sursă prezent în ultima versiune Google Maps relevă modul în care Google abordează problema străzilor slab iluminate. Concret, aplicaţia ţine cont de un nou "safety layer" numit Lighting, implementat pe criterii precum vizibilitatea marcajelor aplicate pe asfalt, prezenţa unor sisteme bine întreţinute pentru iluminat stradal, respectiv absenţa parţială sau totală a acestora.
Citeşte şi:
Este posibil şi ca noua funcţionalitate Google Maps să fie introdusă gradual, doar pentru anumite ţări, urmând ca disponibilitatea să fie extinsă pe măsură ce şi oraşele altor ţări sunt incluse în baza de date.
(...) Cuvinte cheie: , Subiecte asemănătoare:» » » » » Articol original - , de pe site-ul citeste mai departe
Citeste | Deschide in pagina noua |
Soluţia explicată într-un nou document apărut pe site-ul oficial Apple este pentru o problemă care nu ar fi trebuit să existe la un produs nou şi nu tocmai ieftin.
Admiţând în mod indirectă că problema este una reală şi afectează un număr suficient de mare de utilizatori, Apple arată noilor posesori de laptopuri MacBook Pro 2019 cum pot reanima dispozitivul abia scos din cutie, în cazul în care acesta încetează să mai funcţioneze.
Problema se manifestă mai ales la modelul echipat cu doi conectori Thunderbolt 3 USB-C, prin oprirea subită a laptopului, chiar dacă indicatorul bateriei arăta un nivel suficient de încărcare pentru a continua.
Presupunând că a-ţi experimentat deja opriri neaşteptate ale laptopului, Apple spune că ar trebui să continuaţi să folosiţi laptopul până când încărcarea bateriei scade sub 90%. Odată ce se întâmplă acest lucru, utilizatorii sunt sfătuiţi să conecteze MacBook-ul la o priză şi să închidă ecranul, lăsând portabilul la încărcat în modul sleep pentru cel puţin opt ore. Soluţia, deloc convenabilă pentru cei care sperau să folosească laptopul abia achiziţionat pe tot parcursul zilei, ar trebui să reseteze indicatorul pentru nivelul real de încărcare a bateriei.
Însă pentru ca remediul propus să aibă efecte permanente este necesară şi actualizarea la cea mai nouă versiune de macOS, imediat după aplicarea procedeului mai sus menţionat, vizitând secţiunea System Preferences > Software Update a meniului de configurare.
Citeşte şi:
Posesorii de laptopuri MacBook Pro 2019 care întâmpină în continuare dificultăţi sunt îndrumaţi să contacteze un centru de service Apple pentru rezolvarea problemei.
Citeşte şi:
(...) Cuvinte cheie: Subiecte asemănătoare:» » » » » Articol original - , de pe site-ul citeste mai departe
Citeste | Deschide in pagina noua |
Opera pentru Android a fost unul dintre primele browsere web care să includă opţiunea Dark Mode, ajustând afişarea paginilor web pentru folosirea pe timp de noapte.
Din nou cu un pas în faţa rivalului Chrome, browserul Opera primeşte mod de noapte personalizabil, lăsând utilizatorii să facă ajustări de fineţe asupra temperaturii de culoare şi nivelul de lumină albastră emisă de ecran. Ambele setări apar în meniul Night Mode sub forma unor slidere stânga-dreapta.
Pentru a nu strica compatibilitatea cu site-urile care includ deja o temă Dark Mode personalizată, Opera va detecta şi folosi automat tema respectivă atunci când modul de noapte este bifat în setările aplicaţiei. în schimb, pentru site-urile neoptimizate browserul aplică propria versiune Dark Mode.
În timp ce ajustarea temperaturii de culoare poate face mai odihnitoare privirea imaginilor şi elemente grafice redate în culori stridente, reglajul Dimming acţionează inclusiv asupra tastaturii virtuale, reducând şi mai mult diferenţele de luminozitate. Folosite împreună cu ajustarea în jos a luminozităţii ecranului, noile reglaje permit obţinerea a ceea ce dezvoltatorii Opera numesc experienţă de vizionare Super Dark.
Citeşte şi:
Modul de noapte astfel personalizat poate fi activat manual sau pe baza unor intervale orare personalizate, respectiv în funcţie de apusul şi răsăritul soarelui.
(...) Cuvinte cheie: Subiecte asemănătoare:» » » » » Articol original - , de pe site-ul citeste mai departe
Citeste | Deschide in pagina noua |
Snapdragon 865. Tot ce trebuie să ştii despre cel mai puternic procesor pentru mobile (Telefoane mobile) - 06 dec 2019
Qualcomm a prezentat în sfârşit detalii complete despre noul chipset Snapdragon 865, cel care va sta la baza multor telefoane foarte performante din 2020. Acesta va fi procesorul care va fi folosit inclusiv de Samsung pentru Galaxy S11 în SUA şi China, cât şi de alţi producători de top, precum OnePlus, Xiaomi sau Oppo. Iată ce vor putea face noile smartphone-uri echipate cu acest chipset.
Snadpragon 865 – Specificaţii
Noul Snadpragon 865 de la Qualcomm este din nou un chipset octa-core, cu o structură similară cu cea de anul trecut. Avem un nucleu principal de viteză mare, trei nuclee puternice la viteză mai mică şi alte patru nuclee pentru funcţii mai puţin importante, la o viteză mai mare. Qualcomm foloseşte nuclee ARM Cortex-A77 pentru aplicaţiile mai solicitante şi Cortex-A55 pentru cele uzuale, precum redarea de muzică, afişarea de notificări şi alte astfel de cazuri de utilizare.
Noul GPU Adreno 650 promite o performanţă semnificativ îmbunătăţită faţă de modelul precedent şi chiar şi un consum de energie redus. Desigur, capabilităţile foto şi video sunt însă cele mai importante, iar aici, Snapdragon 865 reuşeşte să impresioneze: suport pentru camere de până la 200 megapixeli în regim „single” sau 64 megapixeli cu „Zero Shutter Lag”, filmări 8K la 30 FPS sau 4K la 120 FPS şi multe altele.
Desigur, Snapdragon 865 va fi livrat doar alături de un modem 5G Qualcomm X55, deci smartphone-urile pe care îl vom găsi vor putea descărca cu viteze de până la 7.500 Mbps şi vor putea urca pe internet conţinut la viteze de până la 3.000 Mbps.
CPU: 1 x Cortex-A77 2,84 GHz + 3 x Cortex-A77 2,4 GHz + 4 x Cortex-A55 1,8 GHz
GPU: Adreno 650
DSP: Hexagon 698
Proces de fabricaţie: 7nm FinFET
Suport Camere: 200 MP single / 64 MP single cu „Zero Shutter Lag”, 24 MP dual camera cu Hybrid AF, HDR Video şi multi-frame noise reduction
Captură video: 8K @ 30 FPS, 4K @ 120 FPS, 720p @ 960 FPS
Redare video: 8K, inclusiv video la 360, 4K @ 120 FPS, 10-bit, decodare H.265 şi VP9
Încărcare: QuickCharge 4+ şi QuickCharge AI
Modem: X55 5G & RF system (7.500 Mbps down, 3.000 Mbps up)
Snapdragon 865 – frecvenţe similare, dar performanţă mai mare
Dacă te uiţi pe specificaţiile lui Snapdragon 865 şi le compari cu cele ale lui 855, procesorul pare să fie identic din punct de vedere al frecvenţelor şi numărului de nuclee. Diferenţa este că pentru noul model, Qualcomm a ales nuclee Cortex-A77 şi A55, din generaţia nouă, care oferă performanţă îmbunătăţită, chiar şi la frecvenţe similare. Nucleul principal, la 2.84 GHz beneficiază de 512kb memorie cache L2, în timp ce nucleele la 2,4 GHz beneficiază de trei cache-uri de 256kb. În cele din urmă, nucleele Cortex-A55 la 1,8 GHz, beneficiază de cache-uri de 128 kb fiecare.
Toate aceste nuclee, promit performanţă cu 25% mai bună faţă de Snapdragon 855, dar şi un consum de energie mai mic cu 25%.
Când vine vorba despre procesorul grafic Adreno 650 şi acesta promite o îmbunătăţire similară la nivelul performanţei în aplicaţii 3D. De altfel, compania spune că în timp ce performanţa ar trebui să fie cu 25% mai bună, consumul de energie ar trebui să scadă cu 35%. Toate acestea în timp ce sunt adăugate capabilităţi noi precum noul „pachet” Snapdragon Elite, care garantează suport pentru refresh rate la 144 Hz pe ecrane QHD, redare a conţinutului de gaming în HDR 10-bit şi capabilitatea nouă numită Desktop Forward Rendering pentru jocurile realizate cu Unreal Engine 4.
Nu în ultimul rând, pentru prima dată, Qualcomm promite că va putea actualiza cipul grafic Adreno 650 prin intermediul Google Play Store, o capabilitate similară cu update-urile de drivere pentru plăcile video pentru PC-uri. Astfel, capabilităţi noi, sau optimizări specifice pentru fiecare joc în parte vor putea fi livrate rapid doar printr-un update.
Snapdragon 865 – Inteligenţă artificială şi procesare foto/video
Toate procesoarele mobile din ultimii câţiva ani au venit echipate cu nuclee dedicate algoritmilor de tip AI şi Machine Learning. Noul Snadpragon 865 beneficiază de un astfel de nucleu numit Hexagon 698 DSP, care promite performanţă de două ori mai mare decât modelul precedent, cu un consum de energie cu 35% mai mic.
Hexagon 698 va fi folosit de AI Engine şi cu noile memorii LPDDR5 la 2.750 MHz, care vor fi compatibile cu noul chipset, pentru a putea muta date mult mai repede decât în trecut. Astfel, întregul procesor va permite calcule de 15 TOPS pentru AI, atunci când foloseşte în paralel CPU, GPU şi DSP-ul Hexagon.
La capitolul fotografie, procesorul de imagine Spectra 480 (ISP), va fi un upgrade major, cu suport pentru camere de până la 200 megapxieli (momentan cea mai mare rezoluţie înregistrată este de 108 megapixeli, pe Xiaomi Mi Note 10). Desigur, şi la capitolul filmare avem înregistrare la rezoluţie 8K la 30 de cadre pe secundă, Dobly Vision pe device, fotografii la 64 megapixeli în timpul înregistrării video şi filmări HD la 960 de cadre pe secundă.
Pentru a putea procesa materiale la rezoluţii atât de mare, ISP-ul Spectra 480 procesează câte patru pixeli per ciclu al procesorului, faţă de un pixel pe generaţiile anterioare. Astfel, ISP-ul are acum o frecvenţă mai mică, însă oferă o performanţă cu 40% mai mare, cu un consum de energie mult îmbunătăţit. Diferenţa între acesta şi alte procesoare de imagine este că datorită reducerii frecvenţei, acesta se încălzeşte mai puţin şi permite înregistrarea video nelimitată la 960 de cadre pe secundă, faţă de câteva secunde, cât permit alte procesoare mai vechi sau concurente.
Snapdragon 865 – conectivitate 5G obligatorie
Toate telefoanele care vor integra Snapdragon 865 vor fi echipate obligatoriu şi cu un modem 5G X55 de la Qualcomm. Compania nu va vinde cele două componente separat, deci nu vor exista variante 4G ale telefoanelor care beneficiază de acest procesor. Desigur, modemul 5G va permite conectarea la reţele 4G şi 3G pentru transfer de date, dacă nu există acoperire 5G.
Este ciudat faptul că modemul 5G nu este integrat, acest lucru putând duce cu siguranţă la un consum de energie crescut pe aceste modele. Din fericire însă, pentru cei care vor beneficia de conectivitate 5G în zona în care locuiesc, acesta va permite transferuri de până la 7.500 Mbps, adică 935 MB/s. Desigur, aceste viteze vor putea fi atinse în condiţii ideale. Momentan, reţelele 5G disponibile în România sunt limitate la 500 sau 600 Mbps, în funcţie de reţea.
Modemul 5G X55 de la Qualcomm care va fi livrat cu Snapdragon 865 va permite conectarea la reţele mmWave şi sub-6GHz şi va oferi atât funcţionare 5G Standalone, cât şi 5G Non-Standalone în SUA, şi 5G FDD în europa, cu posibilitatea de a folosi spectrul 4G pentru conexiuni 5G.
Primele telefoane echipate cu Snapdragon 865 sunt aşteptate începând cu trimestrul întâi al anului 2020, multe dintre ele urmând a fi anunţate mai întâi la CES 2020, în Las Vegas, iar restul la Mobile World Congress 2020, care va avea loc la sfârşitul lunii februarie în Barcelona.
(...) Cuvinte cheie: , , , , , Subiecte asemănătoare:» » » » » Articol original - , de pe site-ul citeste mai departe
Citeste | Deschide in pagina noua |
Telefoanele iPhone 11 înregistrează locaţia utilizatorului chiar şi cu GPS-ul oprit (Internet) - 06 dec 2019
Deşi Apple a introdus setări îmbunătăţite pentru confidenţialitate în versiunea iOS 13, studii independente arată că dispozitivele iPhone continuă să înregistreze locaţia utilizatorului chiar dacă opţiunea Location Services este debifată pentru toate aplicaţiile şi funcţiile telefonului.
Potrivit investigaţiilor făcute de jurnalistul american Brian Krebs, folosind exemplarul său iPhone 11 Pro, telefonul porneşte sporadic receptorul GPS pentru a obţine coordonate de localizare, fapt confirmat şi de activarea simbolului GPS în bara de notificări.
Potrivit descrierilor furnizate în acordul de confidenţialitate ataşat versiunii de iOS, telefonul colectează în mod periodic locaţiile hot spoturilor Wi-Fi şi celule GSM din apropiere, acestea fiind transmite către Apple împreună cu coordonate precise de localizare, folosind conexiuni criptate şi fără a include identitatea utilizatorului. Compania mai precizează şi că funcţia de localizare poate fi dezactivată individual, pentru fiecare aplicaţie de pe telefon. Însă potrivit demonstraţiei oferite de jurnalistul american, ultima afirmaţie nu este complet adevărată.
Chiar şi debifând funcţia de localizare pentru toate aplicaţile de pe telefon, receptorul GPS este activat în continuare pentru a deservi o funcţionalitate iOS ce nu apare în lista afişată utilizatorului.
Contactat pentru clarificări, unul dintre inginerii responsabili de platforma iOS a explicat că Apple nu vede o problemă de securitate în comportamentul observat pe telefoanele iPhone, activarea sporadică a receptorului GPS fiind declanşată de servicii iOS care nu au buton de oprire a funcţiei de localizare în meniul Settings.
În mod predictibil, prezenţa pe dispozitivele iOS a unui serviciu de localizare care funcţionează permanent şi fără a putea fi oprit de utilizatori, încărcând pe serverele Apple datele colectate, ridică mari semne de întrebare cu privire la adevăratele intenţii ale companiei.
Citeşte şi:
Citeşte şi:
(...) Cuvinte cheie: Subiecte asemănătoare:» » » » » Articol original - , de pe site-ul citeste mai departe
Citeste | Deschide in pagina noua |
BMW renunţă la „taxa de iPhone”. Va oferi clienţilor funcţionalitate CarPlay gratuită (Auto) - 06 dec 2019
În urma reacţiilor negative la decizia producătorului auto BMW de a taxa accesul la capabilitatea de conectare a telefoanelor cu iOS la sistemul de infotainment prin CarPlay pe maşinile sale, compania pare să fi renunţat la această idee. Situaţia era cu atât mai ciudată, încât BMW propunea fie o taxă pe mai mulţi ani, fie un abonament anual pentru accesul la o funcţie pe care majoritatea producătorilor de maşini o oferă pe gratis.
BMW a anunţat că cei care au cumpărat versiunile 2019 sau 2020 ale maşinilor sale nu vor mai fi nevoiţi să plătească un abonament pentru a avea acces la CarPlay. Până în prezent, compania taxa cu 80 de dolari pe an sau 300 de dolari pe 20 de ani utilizatorii pentru a primi acces la CarPlay, fiind imposibil de conectat un iPhone la ecranul maşinii pentru navigaţie, redare multimedia sau alte astfel de capabilităţi „smart”.
„BMW caută întotdeauna să ofere satisfacţia de care clienţii noştri au nevoie, iar această schimbare de politici doreşte să ofere proprietarilor de maşini BMW cu o mai bună experienţă de utilizare”, au declarat reprezentanţii companiei.
De altfel, nu este tocmai clar ce se întâmplă cu clienţii care au plătit deja un abonament fie pe 20 fie pe un an. Această taxă a fost introdusă la începutul anului 2019 şi cu siguranţă a afectat o parte dintre utilizatori. Normal ar fi ca BMW să returneze banii celor taxaţi, însă nu există declaraţii oficiale referitoare la această situaţie. Având în vedere că producătorul german a fost singurul de pe piaţă care a introdus ideea unui abonament pentru o funcţie care este în general gratuită, sau cel puţin inclusă în opţiunea sistemului de infotainment, este greu de intuit dacă BMW va accepta sau nu să dea banii înapoi clienţilor.
Citeşte şi:
Citeşte şi:
Citeşte şi:
(...) Cuvinte cheie: , , , Subiecte asemănătoare:» » » » » Articol original - , de pe site-ul citeste mai departe
Citeste | Deschide in pagina noua |